• Admin

"ezt én is meg tudnám csinálni..."


A bajai Rómeó és Júlia előadáson történt. Három olyan dolog is, amiért elgondolkodtam azon, miért is csinálom ezt a fajta szabadtéri vezénylést. :) Ezeken az előadásokon a tér középső pontján ültem mindig, a Szentháromság szobor tövében. Ott megkértem a műszaki vezetőt, építsen körém egy kis "bunkert", hogy a közönség ne láthassa, hogy egy kamerának vezénylek. Kaptam ott egy kis szintetizátort (ha baj lett volna) kamerát meg számítógépeket, meg az egész hangosztályt.

Két torony is volt a színpad mellett, azokra vetítették ki a hatalmas fejemet, valamint egy óriás tévé középen, hogy még jobban láthassanak a színészek. Az egyik előadáson a fekete-fehér adás közben a férfiasságomra szállt egy éjszakai hatalmas pillangó. Ezen csak páran fordultak be darab közben, nem is értettem mire fel a jó hangulat meg nevetés. Előadás után nevetve jött hozzám oda az egyik barátnőm, hogy a családja itt volt és megkérdezték, hogy ki volt a darab végén az a kedves hölgy, aki felment meghajolni fekete-fehérben. Igaz, az utolsó sorok egyikében, de akkor is. Ekkor mondtam magamban, hogy kettő... A hab a tortán, pedig az a nagydarab festetthajú hölgy volt, aki az utolsó előadás után odajött hozzám a kis védett vackomba a szoborhoz, hogy szeretné megkérdezni, hogy én mit csináltam itt. Válaszoltam zavartan, hogy... ööö, vezényeltem. - Jó de mit? - hangzott a kérdés - Hát a darabot. - Igen, de a színpad ott van 200 méterre, maga pedig itt. - Ekkor jött a felmentő sereg a műszaki vezető képében, aki elmagyarázta, hogy Krisztián feje ki van vetítve itt is, ott is, amott is és ezt látják a színészek. Válasz: JA, HÁT EZT ÉN IS MEG TUDNÁM CSINÁLNI, AZTÁN FELVESZEM ÉRTE A NAGY ZSÉT!!! - és ezzel ott is hagyott bennünket. HÁROM! - mondtam én! Azért még kértem az ott ülőket, hogy írják fel a hölgy számát, mert akkor én többet be se jövök dolgozni, szerencsére van aki ilyen esetekben beugrik helyettem. :)

ui.: a képen a sapka azért volt mert hideg volt és fújt a szél, valamint Szabó P. Szilvesztertől kaptam, szóval büszkén viseltem. (Tokaj, Fesztiválkatlan, Rómeó és Júlia)

#rómeóésjúlia #Baja

48 megtekintés0 hozzászólás