• BK

Rómeó és a szörnyeteg


Évekkel ezelőtt egy Szépség előadást követő Rómeó és Júlia kezdése előtt Kero összehívta a társulatot, ahol elmondta, látta a legutóbbi előadást és elégedetlen a társulat teljesítményével. Amennyiben az esti Rómeóban nem lesz változás, mindenki megnézheti magát. Elkezdtük az előadást. Valósággal felrobbant a színpad. Olyan élet volt és játék, hogy öröm volt nézni. Egészen a bálig.

Tudni kell, hogy a báli jelenet alapja taktjelre lett feljátszva, ezért a jelenet előtt meg kellett nyomnom egy gombot, elindult az alap, a zenekarral pedig rájátszottunk. Én hősiesen álltam a gomb felett, elhangzott a legendás szöveg: "Találkozunk a bálban! Szolgák, inasok, lakájok!"

Ekkor megnyomtam a gombot... ééééééés...

Elindult a német nyelvű Szépség és a szörnyeteg felvétele. A Bonjour. Döbbenet. Letettem a kezem, mutattam a kamerának, hogy tehetetlen vagyok. A színpadra beözönlött a sok táncos, mindenki a másikat nézte és bolyongott a színpadon. Tanácstalanul ténfergett mindenki. A mai napig nem értem miért ment olyan sokáig a zene. De aztán egyszercsak csend lett. Kínzó, kegyetlen csend.

Csuha Lajos Capuletje törte meg, elkezdte a jelenetet. De nélkülünk! Zenés színház, zene nélkül!!!

Egy örökkévalóság után elindult a zenei alap és jó nagy késéssel behoztuk a színészeket a színpadon. A történet pikantériája, hogy a szünetben jó nagy letolást kaptam Kerótól, mert azt az infót kapta, hogy rossz gombot nyomtam meg. Ezen először nagyon felhúztam magam, de aztán jót mulattam, hogy azt gondolta, nálam az árokban sok-sok kis gomb található és ott filózgatok, hogy éppen melyiket nyomjam meg? :) Ennél már csak az jobb, hogy később még ez az egy gomb is eltűnt, a következőképp: az egyik Rómeón már nem volt az árokban. De nekem nem szóltak, hogy az ötlet az volt, hogy csak intsek a kamerának, a jel elindul majd a hangpultból. Vezénylés közben beszóltam a hangosztálynak, hol a gomb, hol a gombom???

Válasz: Karnagy úr, a gomb elment turnézni. - elképesztő, gondoltam, hogy én itt hülyére dolgozom magam, de ebben a színházban még a gombok is turnézni mennek. :)

A bál

#rómeóésjúlia #Kero #gomb #szépség

59 megtekintés0 hozzászólás